Друштво за електронику, телекомуникације, рачунарство, аутоматику и нуклеарну технику
-

За више информација кликните на: Етран

O конференцији ЕТРАН 2021

Друштво за ЕТРАН (раније ЕТАН) је најстарије, највеће и најпрестижније професионално удружење у области електротехничког инжењерства и комплементарних области у Србији. ЕТРАН је наследио традицију Југословенског удружења за ЕТРАН које је 1955. године организовало прву националну конференције. Циљ Друштва за ЕТРАН је да окупи на једном месту истраживаче из специјализованих и донекле различитих области електротехнике са циљем промоције струке и развоја комуникација у области. 2014. године Друштво за ЕТРАН је почело серију међународних конференција ИцЕТРАН које су симултане националним конференцијама ЕТРАН-а. Међународна конференција ИцЕТРАН је посвећена истим темама као и ЕТРАН. Обе kонференцијe се организују уз подршку ИEEE

Националне и међународне конференције укључују заједничка предавања по позиву, туторијале, округле столове и специјалне седнице у оквиру шеснаест области инжењерства које негују секције Друштва. Конференције дају окружење за дискусију у вези са проблемима струке и образовања и интеграцију интелектуалне инжењерске елите у Србији.

Званични језик ИцЕТРАН конференције је енглески, а званични језик конференције ЕТРАН-а је српски. Поднети радови ће бити рецензирани од анонимних стручњака у области. Радови прихваћени и приказани на конференцијама од стране једног од аутора регистрованог за конференцију ће бити у зборнику радова који ће бити доступан на рачунарској мрежи после конференција.

Kонференције имају за циљ да окупе младе истраживаче а то је могуће применом атрактивних финансијских опција за регистрацију и смештај младих и успешних. Састанак укључује социјалне догађаје који омогућују учесницима да се друже и размењују искуства и тиме утичу на развој и будућност инжењеринга и информационих технологија.

Конференције су подржане од стране Министарства образовања, науке и технолошког развоја Републике Србије као и колективних чланова ЕТРАН-а.

За више информација кликните ОВДЕ

  • Последњи дан за предлагање посебних сесија, радионица, едукативних догађаја и позваних предавача за конференције 22. март 2021.
  • Прихваћен програм посебних сесија и послата писма позива позваним предавачима. 31. март 2021.
  • Последњи дан за подношенње радова користећу EasyChair платформу 31. мај 2021.
  • Процес рецензије завршен, рецензије послате ауторима (EasyChair) 30. јун 2021.
  • Последњи дан за подношење коначне верзије радова (EasyChair) 15. јул 2021.
  • Информације ауторима о прихватању коначне верзије радова (EasyChair) 31. јул 2021.
  • Последњи дан за пријављивање на конференцији (EasyChair) 15. август 2021.
  • Свечано отварање конференција ИцЕТРАН 2021 и ЕТРАН 2021 08. септембар 2021.