Друштво за електронику, телекомуникације, рачунарство, аутоматику и нуклеарну технику
-

Рок за пријаве истиче за

 • Дана
 • Сати
 • Минути
 • Секунде

O конференцији ЕТРАН 2020

Друштво за ЕТРАН (раније ЕТАН) је најстарије, највеће и најпрестижније професионално удружење у области електротехничког инжењерства и комплементарних области у Србији. ЕТРАН је наследио традицију Југословенског удружења за ЕТРАН које је 1955. године организовало прву националну конференције. Циљ Друштва за ЕТРАН је да окупи на једном месту истраживаче из специјализованих и донекле различитих области електротехнике са циљем промоције струке и развоја комуникација у области. 2014. године Друштво за ЕТРАН је почело серију међународних конференција ИцЕТРАН које су симултане националним конференцијама ЕТРАН-а. Међународна конференција ИцЕТРАН је посвећена истим темама као и ЕТРАН. Обе kонференцијe се организују уз подршку ИEEE

Националне и међународне конференције укључују заједничка предавања по позиву, туторијале, округле столове и специјалне седнице у оквиру шеснаест области инжењерства које негују секције Друштва. Конференције дају окружење за дискусију у вези са проблемима струке и образовања и интеграцију интелектуалне инжењерске елите у Србији.

Званични језик ИцЕТРАН конференције је енглески, а званични језик конференције ЕТРАН-а је српски. Поднети радови ће бити рецензирани од анонимних стручњака у области. Радови прихваћени и приказани на конференцијама од стране једног од аутора регистрованог за конференцију ће бити у зборнику радова који ће бити доступан на рачунарској мрежи после конференција.

Kонференције имају за циљ да окупе младе истраживаче а то је могуће применом атрактивних финансијских опција за регистрацију и смештај младих и успешних. Састанак укључује социјалне догађаје који омогућују учесницима да се друже и размењују искуства и тиме утичу на развој и будућност инжењеринга и информационих технологија.

Конференције су подржане од стране Министарства образовања, науке и технолошког развоја Републике Србије као и колективних чланова ЕТРАН-а.

За више информација кликните ОВДЕ

 • Објављивање програма посебних седница, и коначноg списка позваних предавача 15. мај 2020.
 • Рок за достављање радова користећи интерактивни програм у оквиру платформе (Easychair) 15. јул 2020.
 • Повратна информација ауторима о резултату рецензије (Easychair) 31. јул 2020.
 • Рок за ауторе да доставе коначне верзије рада који ће бити приказан (Easychair) 15. август 2020.
 • Информација ауторима о прихватању ревидиране верзије рада (Easychair) 1. септембар 2020.
 • Пријава за конференцију користећи интерактивни формулар у оквиру платформе (Easychair) 15. септембар 2020.
 • Отварање ИцЕТРАН 2020 и ЕТРАН 2020 конференција 28. септембар 2020.